2 1/2 cwn air pandan @ santan cair; Dari santan dan kelapa parut. Oleh kerana kulitnya yang lembut, .
Berikut kami kongsikan cara buat kuih ketayap lembut. Garam, pewarna hijau dan minyak masak (untuk kuih kekalkan lembut lebih lama). Blender semua bahan hingga halus. 2 sudu besar minyak masak; Sedikit pewarna hijau ( jika perlu). Dari santan dan kelapa parut. Dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap. Kuih ketayap juga dikenali sebagai kuih dadar gulung. Masukkan air, gula merah dan daun pandan ke dalam kuali.
2 sudu besar minyak masak;
Dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap. Dari santan dan kelapa parut. Kacau sebati sampai gula larut. Sedikit pewarna hijau ( jika perlu). Blender semua bahan hingga halus. Berikut kami kongsikan cara buat kuih ketayap lembut. Kebanyakkan kuih tradisional menggunakan daun pandan sebagai perasa , jadi warna hijau lebih sesuai digunakan untuk rasa pandan termasuklah kuih . Kuih ketayap juga dikenali sebagai kuih dadar gulung. Kita perlu sediakan inti kelapa dulu, dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap. 1 biji kelapa parut (ambil yang putih je); Cara penyediaan kuih ketayap : 2 1/2 cwn air pandan @ santan cair; Oleh kerana kulitnya yang lembut, . 2 sudu besar minyak masak;
Kita perlu sediakan inti kelapa dulu, dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap. Dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap. Kisar dengan 2 cawan air. Oleh kerana kulitnya yang lembut, . Blender semua bahan hingga halus. Cara penyediaan kuih ketayap :
Kita perlu sediakan inti kelapa dulu, dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap. Blender semua bahan hingga halus. 1 biji kelapa parut (ambil yang putih je); Masukkan air, gula merah dan daun pandan ke dalam kuali. Cara penyediaan kuih ketayap : Sedikit pewarna hijau ( jika perlu). 2 sudu besar minyak masak; Berikut kami kongsikan cara buat kuih ketayap lembut. Oleh kerana kulitnya yang lembut, . Garam, pewarna hijau dan minyak masak (untuk kuih kekalkan lembut lebih lama). Kisar dengan 2 cawan air.
2 1/2 cwn air pandan @ santan cair;
Dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap. Sedikit pewarna hijau ( jika perlu). Masukkan air, gula merah dan daun pandan ke dalam kuali. Ia merupakan kuih yang berwarna hijau dengan rasa inti kelapa yang manis dan merupakan . Garam, pewarna hijau dan minyak masak (untuk kuih kekalkan lembut lebih lama). Berikut kami kongsikan cara buat kuih ketayap lembut. Kita perlu sediakan inti kelapa dulu, dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap. Kuih ketayap juga dikenali sebagai kuih dadar gulung. 1 biji kelapa parut (ambil yang putih je); Kacau sebati sampai gula larut. Cara penyediaan kuih ketayap : Kebanyakkan kuih tradisional menggunakan daun pandan sebagai perasa , jadi warna hijau lebih sesuai digunakan untuk rasa pandan termasuklah kuih . Oleh kerana kulitnya yang lembut, . Kisar dengan 2 cawan air. Blender semua bahan hingga halus. Dari santan dan kelapa parut.
Ia merupakan kuih yang berwarna hijau dengan rasa inti kelapa yang manis dan merupakan . Blender semua bahan hingga halus. Kita perlu sediakan inti kelapa dulu, dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap. Garam, pewarna hijau dan minyak masak (untuk kuih kekalkan lembut lebih lama). Dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap. Masukkan air, gula merah dan daun pandan ke dalam kuali. Dari santan dan kelapa parut.
Masukkan kelapa parut, air, gula . Blender semua bahan hingga halus. Berikut kami kongsikan cara buat kuih ketayap lembut. Garam, pewarna hijau dan minyak masak (untuk kuih kekalkan lembut lebih lama). 2 sudu besar minyak masak; Dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap. Kuih ketayap juga dikenali sebagai kuih dadar gulung. 1 biji kelapa parut (ambil yang putih je); Kacau sebati sampai gula larut.
1 biji kelapa parut (ambil yang putih je);
Kisar dengan 2 cawan air. Kacau sebati sampai gula larut. Dari santan dan kelapa parut. Masukkan kelapa parut, air, gula . Ia merupakan kuih yang berwarna hijau dengan rasa inti kelapa yang manis dan merupakan . Oleh kerana kulitnya yang lembut, . 2 sudu besar minyak masak; Masukkan air, gula merah dan daun pandan ke dalam kuali. Kebanyakkan kuih tradisional menggunakan daun pandan sebagai perasa , jadi warna hijau lebih sesuai digunakan untuk rasa pandan termasuklah kuih . Cara penyediaan kuih ketayap : Berikut kami kongsikan cara buat kuih ketayap lembut.
Kuih Ketayap Kuih Hijau Kelapa : Resepi Cara Cara Membuat Kuih Ketayap Yang Lembut Cantik Youtube. Sedikit pewarna hijau ( jika perlu). Dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap. 2 1/2 cwn air pandan @ santan cair; 2 sudu besar minyak masak;
Dari santan dan kelapa parut kuih hijau kelapa. Kuih ketayap juga dikenali sebagai kuih dadar gulung.
2 1/2 cwn air pandan @ santan cair; Dari santan dan kelapa parut.
Sedikit pewarna hijau ( jika perlu). Blender semua bahan hingga halus. Kebanyakkan kuih tradisional menggunakan daun pandan sebagai perasa , jadi warna hijau lebih sesuai digunakan untuk rasa pandan termasuklah kuih . Kuih ketayap juga dikenali sebagai kuih dadar gulung. Dari santan dan kelapa parut. Kisar dengan 2 cawan air.
Dari santan dan kelapa parut. Cara penyediaan kuih ketayap : Masukkan kelapa parut, air, gula . 2 sudu besar minyak masak;
2 sudu besar minyak masak; Dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap. Berikut kami kongsikan cara buat kuih ketayap lembut. Masukkan kelapa parut, air, gula . Kisar dengan 2 cawan air. Garam, pewarna hijau dan minyak masak (untuk kuih kekalkan lembut lebih lama).
Kisar dengan 2 cawan air. Dari santan dan kelapa parut. Dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap. Oleh kerana kulitnya yang lembut, .
2 1/2 cwn air pandan @ santan cair; Cara penyediaan kuih ketayap : Kebanyakkan kuih tradisional menggunakan daun pandan sebagai perasa , jadi warna hijau lebih sesuai digunakan untuk rasa pandan termasuklah kuih . Sedikit pewarna hijau ( jika perlu). 2 sudu besar minyak masak;
Ia merupakan kuih yang berwarna hijau dengan rasa inti kelapa yang manis dan merupakan .
Sedikit pewarna hijau ( jika perlu).
Berikut kami kongsikan cara buat kuih ketayap lembut.
2 sudu besar minyak masak;
Masukkan kelapa parut, air, gula .
Post a Comment for "Kuih Ketayap Kuih Hijau Kelapa : Resepi Cara Cara Membuat Kuih Ketayap Yang Lembut Cantik Youtube"